štaZnači.com » B... » BE.. » BEKON

Šta znači BEKON?

» Bekon • muški rod Engleski filozof i prirodnjak (1214-1294), dve stotine godina pre Leonarda da Vinčija ostavio je zapis u kome piše da će nauka omogućiti "da se naprave aparati koji mogu da razviju ogromne brzine i bez jarbola, a kojim amože da upravlja samo jedan čovek, a slični aparati mogu da se kreću i po suvom, bez pomoći životinja".
Takođe Bekon piše da može biti sagrađen aparat sposoban da se digne u vazduh zajedno s čovekom koji se u njemu nalazi. Ovim je Bekon najavio vreme kada će nebom leteti avioni, ali što je još

» bekon • muški rod Kora slanine, osušena polovina (strana) svinje, bez glave, kičme, butne kosti i lopatice. (eng.)


На ћирилици: Шта значи БЕКОН? (аутоматски генерисано)

» БЕКОН • МУШКИ РОД ЕНГЛЕСКИ ФИЛОЗОФ И ПРИРОДЊАК (1214-1294), ДВЕ СТОТИНЕ ГОДИНА ПРЕ ЛЕОНАРДА ДА ВИНЧИЈА ОСТАВИО ЈЕ ЗАПИС У КОМЕ ПИШЕ ДА ЋЕ НАУКА ОМОГУЋИТИ "ДА СЕ НАПРАВЕ АПАРАТИ КОЈИ МОГУ ДА РАЗВИЈУ ОГРОМНЕ БРЗИНЕ И БЕЗ ЈАРБОЛА, А КОЈИМ АМОЖЕ ДА УПРАВЉА САМО ЈЕДАН ЧОВЕК, А СЛИЧНИ АПАРАТИ МОГУ ДА СЕ КРЕЋУ И ПО СУВОМ, БЕЗ ПОМОЋИ ЖИВОТИЊА".
ТАКОЂЕ БЕКОН ПИШЕ ДА МОЖЕ БИТИ САГРАЂЕН АПАРАТ СПОСОБАН ДА СЕ ДИГНЕ У ВАЗДУХ ЗАЈЕДНО С ЧОВЕКОМ КОЈИ СЕ У ЊЕМУ НАЛАЗИ. ОВИМ ЈЕ БЕКОН НАЈАВИО ВРЕМЕ КАДА ЋЕ НЕБОМ ЛЕТЕТИ АВИОНИ, АЛИ ШТО ЈЕ ЈОШ

» БЕКОН • МУШКИ РОД КОРА СЛАНИНЕ, ОСУШЕНА ПОЛОВИНА (СТРАНА) СВИЊЕ, БЕЗ ГЛАВЕ, КИЧМЕ, БУТНЕ КОСТИ И ЛОПАТИЦЕ. (ЕНГ.)

Mobilna verzija

Skok na verziju prilagođenu za mobilni:
QR kod link ka mobilnoj verziji

Dosadna statistika

Izraz BEKON se sastoji iz 5 karaktera što je za 3.8 manje od prosečne srpske reči. Sadrži 2 (40%) samoglasnika, što je za 2.8 procenata manje od proseka. Napisano unazad: NOKEB.

Još malo zabave

Ispisano morzeovom azbukom:
-... . -.- --- -.

Prisutnost reči Bekon na internetu (rezultati pretrage se otvaraju u novom prozoru):

Pretraga za slike

BING pretraga za reč

Google web pretraga

Prevod na engleski

Sva prava zadržana StaZnaci.com © 2014 Uslovi upotrebe
Programirao Igiman