štaZnači.com » E... » ES.. » ESENI

Šta znači ESENI?

» Eseni Jevrejska asketska gnostička sekta, nastala u veku pre naše ere, kao protest protiv grčkog uticaja na jevrejsku religiju, protiv korumpiranih kraljeva i sveštenika. Bili su verska zajednica muškaraca. Živeli su hijerarhijski organizovani, ali udaljeni od naseljenih mesta, baveći se poljoprivrednom i zanatima. Nikada ih nije bilo više od nekoliko hiljada. Prihvatali su u svoju sektu one koji su želeli da se povuku od sveta i njegovih zala. Bili su traženi kao vrsni lekari sposobni da čine čuda i čvrsto su se pridržavali svih propisa jevrejskog zakona, naročito u potšovanju subote. Ritualno su se umivali ujutro, u podne i uveče.


На ћирилици: Шта значи ЕСЕНИ? (аутоматски генерисано)

» ЕСЕНИ ЈЕВРЕЈСКА АСКЕТСКА ГНОСТИЧКА СЕКТА, НАСТАЛА У ВЕКУ ПРЕ НАШЕ ЕРЕ, КАО ПРОТЕСТ ПРОТИВ ГРЧКОГ УТИЦАЈА НА ЈЕВРЕЈСКУ РЕЛИГИЈУ, ПРОТИВ КОРУМПИРАНИХ КРАЉЕВА И СВЕШТЕНИКА. БИЛИ СУ ВЕРСКА ЗАЈЕДНИЦА МУШКАРАЦА. ЖИВЕЛИ СУ ХИЈЕРАРХИЈСКИ ОРГАНИЗОВАНИ, АЛИ УДАЉЕНИ ОД НАСЕЉЕНИХ МЕСТА, БАВЕЋИ СЕ ПОЉОПРИВРЕДНОМ И ЗАНАТИМА. НИКАДА ИХ НИЈЕ БИЛО ВИШЕ ОД НЕКОЛИКО ХИЉАДА. ПРИХВАТАЛИ СУ У СВОЈУ СЕКТУ ОНЕ КОЈИ СУ ЖЕЛЕЛИ ДА СЕ ПОВУКУ ОД СВЕТА И ЊЕГОВИХ ЗАЛА. БИЛИ СУ ТРАЖЕНИ КАО ВРСНИ ЛЕКАРИ СПОСОБНИ ДА ЧИНЕ ЧУДА И ЧВРСТО СУ СЕ ПРИДРЖАВАЛИ СВИХ ПРОПИСА ЈЕВРЕЈСКОГ ЗАКОНА, НАРОЧИТО У ПОТШОВАЊУ СУБОТЕ. РИТУАЛНО СУ СЕ УМИВАЛИ УЈУТРО, У ПОДНЕ И УВЕЧЕ.

Mobilna verzija

Skok na verziju prilagođenu za mobilni:
QR kod link ka mobilnoj verziji

Dosadna statistika

Izraz ESENI se sastoji iz 5 karaktera što je za 3.8 manje od prosečne srpske reči. Sadrži 3 (60%) samoglasnika, što je za 17.2 procenata više od proseka. Napisano unazad: INESE.

Još malo zabave

Ispisano morzeovom azbukom:
. ... . -. ..

Prisutnost reči Eseni na internetu (rezultati pretrage se otvaraju u novom prozoru):

Pretraga za slike

BING pretraga za reč

Google web pretraga

Prevod na engleski

Sva prava zadržana StaZnaci.com © 2014 Uslovi upotrebe
Programirao Igiman