štaZnači.com » K... » KO.. » KOSMOLOŠKI

Šta znači KOSMOLOŠKI?

» kosmološki • pridev Koji pripada kosmologiji, koji se tiče kosmologije; kosmološka razmatranja, razmatranja o vasioni kao uređenoj celini i opštim zakojnima koji u njoj vladaju; kosmološki dokaz o postojanju bogfa, teol. na osnovu činjenice što postoji vasiona zaključuje se da mora postojati i prvi uzrok vaione, nešto bezuzročno, bezuslovno, apsolutno, a to je bog (jedan od glavnih dokaza hrišćanske dogmatike).


На ћирилици: Шта значи КОСМОЛОШКИ? (аутоматски генерисано)

» КОСМОЛОШКИ • ПРИДЕВ КОЈИ ПРИПАДА КОСМОЛОГИЈИ, КОЈИ СЕ ТИЧЕ КОСМОЛОГИЈЕ; КОСМОЛОШКА РАЗМАТРАЊА, РАЗМАТРАЊА О ВАСИОНИ КАО УРЕЂЕНОЈ ЦЕЛИНИ И ОПШТИМ ЗАКОЈНИМА КОЈИ У ЊОЈ ВЛАДАЈУ; КОСМОЛОШКИ ДОКАЗ О ПОСТОЈАЊУ БОГФА, ТЕОЛ. НА ОСНОВУ ЧИЊЕНИЦЕ ШТО ПОСТОЈИ ВАСИОНА ЗАКЉУЧУЈЕ СЕ ДА МОРА ПОСТОЈАТИ И ПРВИ УЗРОК ВАИОНЕ, НЕШТО БЕЗУЗРОЧНО, БЕЗУСЛОВНО, АПСОЛУТНО, А ТО ЈЕ БОГ (ЈЕДАН ОД ГЛАВНИХ ДОКАЗА ХРИШЋАНСКЕ ДОГМАТИКЕ).

Mobilna verzija

Skok na verziju prilagođenu za mobilni:
QR kod link ka mobilnoj verziji

Dosadna statistika

Izraz KOSMOLOŠKI se sastoji iz 10 karaktera što je za 1.2 više od prosečne srpske reči. Sadrži 4 (40%) samoglasnika, što je za 2.8 procenata manje od proseka. Napisano unazad: IKŠOLOMSOK.

Još malo zabave

Ispisano morzeovom azbukom:
-.- --- ... -- --- .-.. --- ... -.- ..

Prisutnost reči Kosmološki na internetu (rezultati pretrage se otvaraju u novom prozoru):

Pretraga za slike

BING pretraga za reč

Google web pretraga

Prevod na engleski

Sva prava zadržana StaZnaci.com © 2014 Uslovi upotrebe
Programirao Igiman