štaZnači.com » M... » MR.. » MREŽA

Šta znači MREŽA?

» mreža • ženski rod (računari) Sistem računara koji su međusobno povezani radi prenosa podataka i komunikacije. Za mrežu su potrebna najmanje dva računara, a softver za rad u mreži (zove se i mrežhi operativni sistem), mrežni adapteri i kablovi.
Mreže su korisne kada nekoliko korisnika mora da deli resurse, kao što su podaci ili štampači.
Skup tačaka ili unakrsnih linija koji korisniku pomaže da precinzno poravna elemente crteža na ekranu. Mreže se često korsite za crtanje pravih linija i tačno poravnatih uglova u programima za pripremu štampe i u programima za crtanje i slikanje.


На ћирилици: Шта значи МРЕЖА? (аутоматски генерисано)

» МРЕЖА • ЖЕНСКИ РОД (РАЧУНАРИ) СИСТЕМ РАЧУНАРА КОЈИ СУ МЕЂУСОБНО ПОВЕЗАНИ РАДИ ПРЕНОСА ПОДАТАКА И КОМУНИКАЦИЈЕ. ЗА МРЕЖУ СУ ПОТРЕБНА НАЈМАЊЕ ДВА РАЧУНАРА, А СОФТВЕР ЗА РАД У МРЕЖИ (ЗОВЕ СЕ И МРЕЖХИ ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМ), МРЕЖНИ АДАПТЕРИ И КАБЛОВИ.
МРЕЖЕ СУ КОРИСНЕ КАДА НЕКОЛИКО КОРИСНИКА МОРА ДА ДЕЛИ РЕСУРСЕ, КАО ШТО СУ ПОДАЦИ ИЛИ ШТАМПАЧИ.
СКУП ТАЧАКА ИЛИ УНАКРСНИХ ЛИНИЈА КОЈИ КОРИСНИКУ ПОМАЖЕ ДА ПРЕЦИНЗНО ПОРАВНА ЕЛЕМЕНТЕ ЦРТЕЖА НА ЕКРАНУ. МРЕЖЕ СЕ ЧЕСТО КОРСИТЕ ЗА ЦРТАЊЕ ПРАВИХ ЛИНИЈА И ТАЧНО ПОРАВНАТИХ УГЛОВА У ПРОГРАМИМА ЗА ПРИПРЕМУ ШТАМПЕ И У ПРОГРАМИМА ЗА ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ.

Mobilna verzija

Skok na verziju prilagođenu za mobilni:
QR kod link ka mobilnoj verziji

Dosadna statistika

Izraz MREŽA se sastoji iz 5 karaktera što je za 3.8 manje od prosečne srpske reči. Sadrži 2 (40%) samoglasnika, što je za 2.8 procenata manje od proseka. Napisano unazad: AŽERM.

Još malo zabave

Ispisano morzeovom azbukom:
-- .-. . --.. .-

Prisutnost reči Mreža na internetu (rezultati pretrage se otvaraju u novom prozoru):

Pretraga za slike

BING pretraga za reč

Google web pretraga

Prevod na engleski

Sva prava zadržana StaZnaci.com © 2014 Uslovi upotrebe
Programirao Igiman