štaZnači.com » P... » PA.. » PAUK

Šta znači PAUK?

» pauk • muški rod (bube) Neki ljudi mešaju pauke i insekte, iako pauci pripadaju jednoj a insekti drugoj kali u sistematizaciji beskičmenjaka. Najjednostavnije je razlikovanje po broju nogu - pauk ima četiri, a insekt tri para nogu.
Pauk se hrani uglavnom insektima, ali ima i izuzetaka. U tropima postoje vrste pauka koje se hrane sitnim pticama, gušterima, žabama, pa i sitnim glodarima. Jedna vrsta takvih brazilskih pauka hrani se mladim zmijama. Krupni vodeni pauci love male ribe i punoglavce.
Svi insekti su osnovna hrana pauka. Pritom, jedni se hrane sa više vrsta insekata, a drugi samo jednom. Jedne vrste love isključivo muve, druge daju prednost tvrdokrilcima, treće leptirima. Neki pauci love mrave - vrebajući ih iznad površine zemlje. Postoje i vrste pauka koje ne pletu mrežu, imaju odličan vid, a svoje žrtve hvataju skačući na njih iz prilične udaljenosti.
Insekt koji plete mrežu. Vrsta zglavkara.


На ћирилици: ПАУК? A napisano unazad: KUAP

Mobilna verzija

Skok na verziju prilagođenu za mobilni:
QR kod link ka mobilnoj verziji

Dosadna statistika

Izraz PAUK se sastoji iz 4 karaktera što je za 4.8 manje od prosečne srpske reči. Sadrži 2 (50%) samoglasnika, što je za 7.2 procenata više od proseka.

Još malo zabave

Ispisano morzeovom azbukom:
.--. .- ..- -.-

Prisutnost reči Pauk na internetu (rezultati pretrage se otvaraju u novom prozoru):

Pretraga za slike

BING pretraga za reč

Google web pretraga

Prevod na engleski

Sva prava zadržana StaZnaci.com © 2014 Uslovi upotrebe
Programirao Igiman