štaZnači.com » P... » PI.. » PIVAR

Šta znači PIVAR?

» pivar • muški rod Proizvođač piva.
Tek kad su proizvodnju piva preuzeli kaluđeri to je postala prava veština. Oni su to u početku činili zbog vernika, jer je tada bio običaj da se vernici posluže za vreme hodočašća u manastiru. Za to je najpogodnije bilo pivo, kao hranljiv napitak. U franjevački manastirima pravljeno je najbolje pivo i deljeno siromašnima, dok su ga bogati kupovali, pa su tako franjevci postali ugledni trgovci pivom. Kasnije su pivo proizvodili zbog sebe, jer bi za vreme dugih postova ostajali gladni, a pivo je bilo dozvoljeno i za vreme posta.


На ћирилици: Шта значи ПИВАР? (аутоматски генерисано)

» ПИВАР • МУШКИ РОД ПРОИЗВОЂАЧ ПИВА.
ТЕК КАД СУ ПРОИЗВОДЊУ ПИВА ПРЕУЗЕЛИ КАЛУЂЕРИ ТО ЈЕ ПОСТАЛА ПРАВА ВЕШТИНА. ОНИ СУ ТО У ПОЧЕТКУ ЧИНИЛИ ЗБОГ ВЕРНИКА, ЈЕР ЈЕ ТАДА БИО ОБИЧАЈ ДА СЕ ВЕРНИЦИ ПОСЛУЖЕ ЗА ВРЕМЕ ХОДОЧАШЋА У МАНАСТИРУ. ЗА ТО ЈЕ НАЈПОГОДНИЈЕ БИЛО ПИВО, КАО ХРАНЉИВ НАПИТАК. У ФРАЊЕВАЧКИ МАНАСТИРИМА ПРАВЉЕНО ЈЕ НАЈБОЉЕ ПИВО И ДЕЉЕНО СИРОМАШНИМА, ДОК СУ ГА БОГАТИ КУПОВАЛИ, ПА СУ ТАКО ФРАЊЕВЦИ ПОСТАЛИ УГЛЕДНИ ТРГОВЦИ ПИВОМ. КАСНИЈЕ СУ ПИВО ПРОИЗВОДИЛИ ЗБОГ СЕБЕ, ЈЕР БИ ЗА ВРЕМЕ ДУГИХ ПОСТОВА ОСТАЈАЛИ ГЛАДНИ, А ПИВО ЈЕ БИЛО ДОЗВОЉЕНО И ЗА ВРЕМЕ ПОСТА.

Mobilna verzija

Skok na verziju prilagođenu za mobilni:
QR kod link ka mobilnoj verziji

Dosadna statistika

Izraz PIVAR se sastoji iz 5 karaktera što je za 3.8 manje od prosečne srpske reči. Sadrži 2 (40%) samoglasnika, što je za 2.8 procenata manje od proseka. Napisano unazad: RAVIP.

Još malo zabave

Ispisano morzeovom azbukom:
.--. .. ...- .- .-.

Prisutnost reči Pivar na internetu (rezultati pretrage se otvaraju u novom prozoru):

Pretraga za slike

BING pretraga za reč

Google web pretraga

Prevod na engleski

Sva prava zadržana StaZnaci.com © 2014 Uslovi upotrebe
Programirao Igiman