štaZnači.com » P... » PL.. » PLUS-ELEKTRICITET

Šta znači PLUS-ELEKTRICITET?

» plus-elektricitet • lat. plus, grč. elektron fiz. elektricitet koji se izaziva na staklu kad se ono tare svilom, poitivan elektricitet, označava se znakom plus(+), za razliku od minus-elektriciteta, tj. elektriviteta koji se izaziva u ovome slučaju na svili i to u podjednakoj količini, ili na ebonitu i smolama kada se taru krznom, i koji se zove negativni elektricitet i označava znakom minus (-).


На ћирилици: Шта значи ПЛУС-ЕЛЕКТРИЦИТЕТ? (аутоматски генерисано)

» ПЛУС-ЕЛЕКТРИЦИТЕТ • ЛАТ. ПЛУС, ГРЧ. ЕЛЕКТРОН ФИЗ. ЕЛЕКТРИЦИТЕТ КОЈИ СЕ ИЗАЗИВА НА СТАКЛУ КАД СЕ ОНО ТАРЕ СВИЛОМ, ПОИТИВАН ЕЛЕКТРИЦИТЕТ, ОЗНАЧАВА СЕ ЗНАКОМ ПЛУС(Џ), ЗА РАЗЛИКУ ОД МИНУС-ЕЛЕКТРИЦИТЕТА, ТЈ. ЕЛЕКТРИВИТЕТА КОЈИ СЕ ИЗАЗИВА У ОВОМЕ СЛУЧАЈУ НА СВИЛИ И ТО У ПОДЈЕДНАКОЈ КОЛИЧИНИ, ИЛИ НА ЕБОНИТУ И СМОЛАМА КАДА СЕ ТАРУ КРЗНОМ, И КОЈИ СЕ ЗОВЕ НЕГАТИВНИ ЕЛЕКТРИЦИТЕТ И ОЗНАЧАВА ЗНАКОМ МИНУС (-).

Mobilna verzija

Skok na verziju prilagođenu za mobilni:
QR kod link ka mobilnoj verziji

Dosadna statistika

Izraz PLUS-ELEKTRICITET se sastoji iz 17 karaktera što je za 8.2 više od prosečne srpske reči. Sadrži 6 (35.3%) samoglasnika, što je za 7.5 procenata manje od proseka. Napisano unazad: TETICIRTKELE-SULP.

Još malo zabave

Ispisano morzeovom azbukom:
.--. .-.. ..- ... −....− . .-.. . -.- - .-. .. -.-. .. - . -

Prisutnost reči Plus-elektricitet na internetu (rezultati pretrage se otvaraju u novom prozoru):

Pretraga za slike

BING pretraga za reč

Google web pretraga

Prevod na engleski

Sva prava zadržana StaZnaci.com © 2014 Uslovi upotrebe
Programirao Igiman