štaZnači.com » P... » PR.. » PROTOKOL

Šta znači PROTOKOL?

» protokol • muški rod Zapisničko utvrđenje neke radnje izvršene po naređenju ili službenoj dužnosti, zapisnik koji sadrži odluke ili zaključke nekog kolegijuma, zapisnik sa iskazima saslušanih lica; zapisnik sednice;
Zapisnik diplomatske konferencije koji sadrži odluke donesene na takvoj konferenciji;
Diplomatski pravilnik koji sadrži propise o ceremonijalu kojeg se valja pridržavati u prepisci i zvaničnim odnosima sa pojedinim državama, kao i prilikom sastanaka šefova država ili njihovih pretstavnika;
Odeljenje pri ministarstvu spoljnih poslova koje vodi ove poslove; šef ovog odeljenja zove se šef protokola; napraviti protokol, protokolisati. (grč.)

» protokol • muški rod (računari) Zajednički skup rutina ili metoda koje određuju način prenosa informacija. Ako oba računara koriste isti protokol, informacije mogu da se šalju brzo i pouzdano. Uobičajeni protokoli su IksModem, ZedModem, TCP/IP, Eternet i drugi protokoli koji su više zapetljani da bi bili pomenuti.


На ћирилици: ПРОТОКОЛ? A napisano unazad: LOKOTORP

Mobilna verzija

Skok na verziju prilagođenu za mobilni:
QR kod link ka mobilnoj verziji

Dosadna statistika

Izraz PROTOKOL se sastoji iz 8 karaktera što je za 0.8 manje od prosečne srpske reči. Sadrži 3 (37.5%) samoglasnika, što je za 5.3 procenata manje od proseka.

Još malo zabave

Ispisano morzeovom azbukom:
.--. .-. --- - --- -.- --- .-..

Prisutnost reči Protokol na internetu (rezultati pretrage se otvaraju u novom prozoru):

Pretraga za slike

BING pretraga za reč

Google web pretraga

Prevod na engleski

Sva prava zadržana StaZnaci.com © 2014 Uslovi upotrebe
Programirao Igiman