štaZnači.com » R... » RA.. » RAKETA

Šta znači RAKETA?

» raketa • ženski rod Letelica cilindričnog (duguljastog) oblika koja ima vlastiti reaktivni motor s ogromnom potisnom snagom (izgaranjem goriva razvija temperaturu do 30step. Celzijusa, što omogućuje postizanje velikih brzina); letelica pogodna za letove u svemir i u retke prostore Zemljine atmosfere; služi za izbavicanje veštačkih satelita, vasionskih brodova i naučnih laboratorija u svemir; kao nosač koristi se u vojne svrhe (izbacivanje veštačkih satelita, atomskih, hidrogenskih i drugih bombi ogromne razorne snage);
Cev od tvrde hartije napunjena barutom i dr. zapaljivim raznobojnim materijama koja kad se potpali šikne u visinu i rasprsne se praveći pritom razne figure u različitim bojama; upotrebljava se u vatrometima i, naročito, u ratu za davanje uputstava i signala artiljeriji, kao i za osvetljavanje neprijateljskih položaja (signalna raketa); voj. granata izrađena po principu rakete koja se kreće po zakonu reakcije.

» raketa • ženski rod (sport) Mrežna maška, pala na kojoj je razapeta mreža (naročito u tenisu, za kečenje, udaranje lopte). (eng.)
Elisasta mrežasta naprava sa drškom, za udaranje lopte u tenisu, reket.


На ћирилици: РАКЕТА? A napisano unazad: ATEKAR

Mobilna verzija

Skok na verziju prilagođenu za mobilni:
QR kod link ka mobilnoj verziji

Dosadna statistika

Izraz RAKETA se sastoji iz 6 karaktera što je za 2.8 manje od prosečne srpske reči. Sadrži 3 (50%) samoglasnika, što je za 7.2 procenata više od proseka.

Još malo zabave

Ispisano morzeovom azbukom:
.-. .- -.- . - .-

Prisutnost reči Raketa na internetu (rezultati pretrage se otvaraju u novom prozoru):

Pretraga za slike

BING pretraga za reč

Google web pretraga

Prevod na engleski

Sva prava zadržana StaZnaci.com © 2014 Uslovi upotrebe
Programirao Igiman